Cum este să gătești pentru liderii lumii? Chef Mauro Colagreco, cel care a creat meniul pentru Xi Jinping și Macron, ne împărtășește experiențele sale

Mauro Colagreco, celebrul chef-proprietar al restaurantului Mirazur din Menton, Franța, a avut ocazia de a găti pentru liderii Xi Jinping și Emmanuel Macron. Banchetul de stat oficial s-a organizat la Palatul Elysee din Paris. Colagreco a fost unul dintre cei trei bucătari invitați să creeze meniul pentru această cină de stat, fiind responsabil pentru starter-ul nopții, informează CNN.

La începutul lunii mai, Xi a plecat într-o călătorie prin Europa, prima din 2019. În timp ce se afla la Paris, președintele francez Emmanuel Macron a găzduit un banchet de stat oficial la Palatul Elysee în onoarea liderului chinez. Evenimentul a marcat cea de-a 60-a aniversare a relațiilor diplomticee dintre China și Franța.

Mauro Colagreco  a fost contactat de Palatul Elysee pentru a participa la crearea meniului. Însă fără a fi informat inițial despre identitatea invitatului, iar această oportunitate l-a entuziasmat.

„Acest lucru sporește și mai mult entuziasmul, deoarece nu știi niciodată care vor fi gusturile oaspeților. Dar, în final, am creat un meniu foarte fidel bucătăriei pe care o iubesc, cu produse excepționale și arome delicate”, a declarat el.

Cu experiența sa italiano-argentiniană și experiența în Franța, bucătarul este cunoscut pentru fuziunea influențelor din toate aceste culturi. Chef pune un accent puternic pe elemente de sezon și pe sustenabilitate.

Colagreco a câștigat admirația oaspeților

Colagreco este primul bucătar non-francez care a câștigat trei stele Michelin în Franța cu Mirazur în 2019. El a pregătit un crab Tourteau și o prăjitură cu caviar Oscietra, acoperită de jeleu infuzată cu flori roz și violet. A reușit astfel să ofere o prezentare artistică și colorată, cu atenție la detalii. La eveniment, Colagreco a fost apreciat de soția președintelui chinez Xi Jinping pentru estetica, finețea și aromele preparatului său.

„Soția președintelui chinez părea să-l considere foarte atractiv, așa că misiune îndeplinită”, spune el.

Restaurantul Plaisance din Hong Kong al lui Mauro Colagreco, oferă acum un meniu special. China-Franța State Dinner Experience, inspirat de această cină de stat, le oferă oaspeților ocazia de a savura preparatele servite liderilor Xi și Macron.

Colagreco a subliniat că gătitul este un act realizat din dragoste. Prin bucătărie se poate contribui la o atmosferă pozitivă în cadrul unor evenimente diplomatice de importanță internațională. „Cred cu adevărat că mâncarea este ceea ce leagă lumea. Gătitul este un act de iubire”, a declarat Colagreco.

Exit mobile version