• Chef Mauro Colagreco a fost invitat să creeze meniul pentru un banchet de stat pentru Xi Jinping și Emmanuel Macron.
  • Colagreco a fost contactat de Palatul Elysee pentru a participa la crearea meniului, fără a fi informat inițial despre identitatea invitaților.
  • Restaurantul Plaisance din Hong Kong al lui Mauro Colagreco oferă acum un meniu special China-Franța State Dinner Experience.

Mauro Colagreco, celebrul chef-proprietar al restaurantului Mirazur din Menton, Franța, a avut ocazia de a găti pentru liderii Xi Jinping și Emmanuel Macron. Banchetul de stat oficial s-a organizat la Palatul Elysee din Paris. Colagreco a fost unul dintre cei trei bucătari invitați să creeze meniul pentru această cină de stat, fiind responsabil pentru starter-ul nopții, informează CNN.

La începutul lunii mai, Xi a plecat într-o călătorie prin Europa, prima din 2019. În timp ce se afla la Paris, președintele francez Emmanuel Macron a găzduit un banchet de stat oficial la Palatul Elysee în onoarea liderului chinez. Evenimentul a marcat cea de-a 60-a aniversare a relațiilor diplomticee dintre China și Franța.

Mauro Colagreco  a fost contactat de Palatul Elysee pentru a participa la crearea meniului. Însă fără a fi informat inițial despre identitatea invitatului, iar această oportunitate l-a entuziasmat.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

„Acest lucru sporește și mai mult entuziasmul, deoarece nu știi niciodată care vor fi gusturile oaspeților. Dar, în final, am creat un meniu foarte fidel bucătăriei pe care o iubesc, cu produse excepționale și arome delicate”, a declarat el.

Cu experiența sa italiano-argentiniană și experiența în Franța, bucătarul este cunoscut pentru fuziunea influențelor din toate aceste culturi. Chef pune un accent puternic pe elemente de sezon și pe sustenabilitate.

Colagreco a câștigat admirația oaspeților

Colagreco este primul bucătar non-francez care a câștigat trei stele Michelin în Franța cu Mirazur în 2019. El a pregătit un crab Tourteau și o prăjitură cu caviar Oscietra, acoperită de jeleu infuzată cu flori roz și violet. A reușit astfel să ofere o prezentare artistică și colorată, cu atenție la detalii. La eveniment, Colagreco a fost apreciat de soția președintelui chinez Xi Jinping pentru estetica, finețea și aromele preparatului său.

„Soția președintelui chinez părea să-l considere foarte atractiv, așa că misiune îndeplinită”, spune el.

Restaurantul Plaisance din Hong Kong al lui Mauro Colagreco, oferă acum un meniu special. China-Franța State Dinner Experience, inspirat de această cină de stat, le oferă oaspeților ocazia de a savura preparatele servite liderilor Xi și Macron.

Colagreco a subliniat că gătitul este un act realizat din dragoste. Prin bucătărie se poate contribui la o atmosferă pozitivă în cadrul unor evenimente diplomatice de importanță internațională. „Cred cu adevărat că mâncarea este ceea ce leagă lumea. Gătitul este un act de iubire”, a declarat Colagreco.

Partenerii noștri