- Și-au luat hainele, cărțile, rulota și au plecat să exploreze lumea.
- O familie a ales un alt timp de educație pentru copiii lor și anume, „worldschooling”, o alternativă a sistemului de învățământ clasic.
- Aceștia stau câte trei luni în câte o țară, ca să își educe copiii fără presiunea notelor sau examenelor.
Și-au luat hainele, cărțile, rulota și au plecat să exploreze lumea. Este vorba despre familia Hajos, care a ales un alt timp de educație pentru copiii lor și anume, „worldschooling”, o alternativă a sistemului de învățământ clasic.
„Bănuții aștia sunt de când sunt creștinii. Uite o cruce. Da, mamă, bravo.”
Aceștia stau câte trei luni în câte o țară, ca să își educe copiii fără presiunea notelor sau examenelor.
„Copiii și acum învață. Este joacă, dar și acum învață. Worldschooling înseamnă, de fapt, să călătorești, să înveți din tot ceea ce vezi, să găsești partea educațională în tot ceea ce vizitezi și ce vezi. Și noi am făcut asta și încă facem si vom face în continuare, pentru că mi se pare foarte natural pentru copii sa învețe.”, a spus Oana Hajos, părinte.
Au ales „worldschoolingul” acum câteva luni, când au plecat în Turcia. Acum sunt în Grecia, iar următoarea destinație va fi Italia. Nu știu cât va
dura călătoria în jurul lumii, dar cât se distrează și ei și copiii, aventura continuă.
„Cât ne simțim bine, cât timp toată lumea se simte bine si ne place, noi continuăm. Nu ne-am pus un termen limită, nici nu ne dorim, iar copiii sunt fericiți așa. Poate ajung la o vârsta la care își doresc altceva, o sa facem altceva.”, a spus Attila Hajos, părinte.
Pe familia Hajos o poți găsi pe social media, sub numele de „Haioșii”, acolo unde îți arată fiecare destinație bifată.
„Toată lumea s-a mirat, toți ne întrebau cum puteți să faceți asta, unii spuneau că li se pare super tare, alții spuneau că vai, copiii ăștia nu o să învețe nimic, dar, în general, s-au mirat, într-un sens pozitiv, că e cineva care face ceva altfel cu viața lui”, a mai adăugat Oana Hajos.