- Netflix a raportat marți, 19 aprilie, prima scădere a numărului de abonați din 2011 încoace, notează Reuters.
- Compania a declarat că inflația, războiul din Ucraina și concurența acerbă au contribuit la pierderea de abonați.
- Aceasta a prezis pierderi mai mari în viitor, marcând o schimbare bruscă a „norocului” pentru o companie de streaming care a prosperat în timpul pandemiei.
Netflix a raportat marți, 19 aprilie, prima scădere a numărului de abonați din 2011 încoace, notează Reuters. Rezultatul imediat a fost o prăbușire de aproximativ 25% a acțiunilor sale în tranzacțiile după orele de tranzacționare, o pierdere de aproape 40 de miliarde de dolari în valoare de piață pentru o acțiune care a scăzut deja cu 42% în acest an.
Compania a declarat că inflația, războiul din Ucraina și concurența acerbă au contribuit la pierderea de abonați pentru prima dată în mai mult de un deceniu și a prezis pierderi mai mari în viitor, marcând o schimbare bruscă a norocului pentru o companie de streaming care a prosperat în timpul pandemiei.
Netflix a plecat din Rusia
Cele 222 de milioane de abonați din primul trimestru ar fi fost în ușoară creștere față de perioada precedentă dacă nu ar fi fost vorba de 700.000 de conturi pe care Netflix le-a lichidat în Rusia. Însă compania condusă în comun de Reed Hastings și Ted Sarandos prevede o scădere și în trimestrul curent.
Netflix dă vina nu doar pe încetinirea de după Covidiu, ci și pe factorii macroeconomici, pe ritmul schimbărilor tehnologice și pe concurența din partea Amazon.com și a altora. În plus, vizează gospodăriile care folosesc parolele altor abonați. Compania consideră că există peste 100 de milioane de astfel de freelanceri și vrea ca aceștia să plătească. Acest lucru ar putea îmbunătăți câștigurile, dar ar putea enerva utilizatorii.
Deși compania rămâne optimistă în ceea ce privește viitorul streaming-ului, a pus încetinirea creșterii sale pe seama mai multor factori, cum ar fi rata de adoptare de către consumatori a serviciilor la cerere, numărul tot mai mare de concurenți și o economie slabă.