• Australienii se obișnuiesc rapid cu ideea că animalele sălbatice din țară par să le facă rău.
  • Păianjeni și șerpi otrăvitori stau la pândă sub picioare, în timp ce apele sunt fie invadate de crocodili, fie găzduite de rechini cu dinți ascuțiți.
  • Cunoscut uneori sub numele de păianjen vânător, acest păianjen veninos cu opt picioare a fost văzut cu prada sa atârnând deasupra unei uși în Tasmania.

Australienii se obișnuiesc rapid cu ideea că animalele sălbatice din țară par să le facă rău. Păianjeni și șerpi otrăvitori stau la pândă sub picioare, în timp ce apele sunt fie invadate de crocodili, fie găzduite de rechini cu dinți ascuțiți. O mușcătură de păianjen poate provoca o durere foarte mare la om. Dar pentru animalele mai mici, acestea pot fi mortale. Un australian a dovedit-o după ce a filmat un păianjen uriaș pregătind pentru cină un oposum pigmeu.

Cunoscut uneori sub numele de păianjen vânător, acest păianjen veninos cu opt picioare a fost văzut cu prada sa atârnând deasupra unei uși în Tasmania, un stat insular din sud-estul Australiei. Oposumul pigmeu are o dimensiune de aproximativ 5-12 cm și o greutate medie de aproximativ șapte grame, ceea ce înseamnă că are dimensiuni similare cu cele ale șoarecilor de câmp britanici.

S-ar fi dovedit a fi un ospăț uriaș pentru păianjenul înfometat dacă i s-ar fi permis să îl devoreze în liniște. Justine Latton, rezidentă din Tasmania, a împărtășit anul trecut fotografiile soțului ei cu masa macabră prin intermediul grupului de Facebook Tasmanian Insects and Spiders.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Postarea ei a devenit rapid virală, adunând peste 5.000 de distribuiri în 24 de ore. În fotografie, păianjenul atârnă cu capul în jos de balamaua unei uși de metal gri și își apucă prada imobilizată de gât. Păianjenul nu este cu mult mai mare decât oposumul pe care căuta să îl mănânce.

Din fericire, acesta a fost observat de colegul de serviciu al soțului ei înainte de a se decide să atace orice pradă de talie umană. Cei doi colegi au capturat păianjenul într-un recipient gol de înghețată și au eliberat vânătorul în afara cabanei. Arahnidul era atât de disperat să scape, în cât a fugit imediat ce cutia a fost deschisă, lăsându-și în urmă mâncarea.

Păianjenilor vânători le place să se înfrupte din insecte, reptile și chiar din alți păianjeni. Dar uneori caută o masă mai cărnoasă și sunt cunoscuți că atacă mamiferele mici, așa cum se vede în exemplul oposumului pigmeu.


Potrivit site-ului Live Science, se știe că aceștia devorează lilieci și oposumi mai mari. În medie, picioarele unui păianjen vânător pot ajunge până la 15 cm, în timp ce corpul lor măsoară aproximativ 2 cm în lungime, potrivit Australian Museum. Păianjenul vânător este denumit astfel datorită vitezei lor rapide, dimensiunilor mari și tendinței de a vâna prada. Când vine vorba de a-și asigura cina, își folosesc veninul pentru a-și imobiliza prada și se știe că au provocat răni grave la oameni din cauza mușcăturii lor. În ciuda acestui fapt, veninul păianjenului nu este mortal pentru oameni.

Pentru cei care sunt suficient de nefericiți să fie înțepați de un astfel de păianjen, simptomele mușcăturii pot include umflături, greață, dureri de cap, dureri, vărsături, puls neregulat și palpitații ale inimii. Este mai probabil ca un păianjen de sex masculin să își înfunde colții într-un om decât o femelă. Viitoarele mame vor provoca răni doar dacă există o amenințare pentru sacii lor de ouă sau pentru pui.

Partenerii noștri