• Sub 10% din materiile prime petru alimente provin din România
  • Produsele tradiţionale ar putea ajunge la 20% din piaţă în 10 ani
  • Metro plănuişte să deschidă încă 2.000 de magazine de proximitate în următorii 2 ani

Cheia pentru micii producători este reprezentată de micile magazine locale, din apropiere casei, unde poţi ajunge imediat pentru a avea acces la produse proaspetele. Marile lanţuri de retail se axează pe crearea unui ecosistem de mici magazine.

Retailerul Metro plănuieşte să deschidă încă 2.000 de magazine de mici dimensiuni în următorii doi ani, a spus-o CEO-ul brandului, Adrian Ariciu în conferinţa Top 1.000 cele mai mari companii din România origanizată de Ziarul Financiar.

Adrian Ariciu, CEO Metro Cash & Cary România: „Ne propunem în acest an, pe produse proaspete să creştem incidenţa cu 15% a produselor locale. E şi o tendinţă generată de criză de localizare, în loc de globalizare din două perspective, una legată de consum, o afinitate crescută către produsele locale, şi alta de lanţul logistic, de o aprivizionarea rapidă şi eficientă.”

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Giampaolo Manzonetto, CEO Lactalis România: „Există nişte produse tradiţionale precum sana, chefir, burduf, lapte bătut, brânză de vaci în care brandul românesc e cel mai bun, cum e privit de români. Şi pe partea cealaltă, fiind produse proaspete, partea de proximitate e foarte importantă, producţia locală e clar favorizată pentru că e dificil să le aduci de afară.”

Mai e însă mult până departe. Produsele tradiționale ar putea ajunge la 20% din piață abia peste 10 ani.

Partenerii noștri