- Tinerii schimbă exprimarea la locul de muncă într-un limbaj mai apropiat.
- Studiul Barclays arată că formulele respectuoase sunt înlocuite treptat cu altele informale.
- „Sincerely yours” va dispărea din emailuri în următorii ani. Britanicii devin mai relaxați la birou.
Limbajul la locul de muncă devine din ce în ce mai informal datorită generației Z. Potrivit unor studii recente, comunicarea în scris este una dintre principalele schimbări. Acolo, tinerii preferă formulele mai prietenoase la încheierea unui email.
O nouă cercetare de la Barclays LifeSkills a constatat că 70% dintre britanici au observat schimbări de limbaj la locul de muncă în ultimii cinci ani, în timp ce 73% au spus că acum comunica mai puțin formal. Descoperirile, publicate marți, s-au bazat pe un sondaj efectuat pe peste 2.000 de britanici.
Tinerii introduc forma relaxată de exprimare
Generația Z, care este reprezentată de persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani și pare să determine această schimbare. Aproape trei sferturi (71%) dintre cei chestionați i-au creditat pe lucrătorii mai tineri cu faptul ca au introdus o formă relaxată de exprimare la locul de muncă.
Birourile au devenit medii mult mai puțin formale de la pandemia de coronavirus – îmbrăcămintea de lucru cauzală și orele de lucru mai puțin rigide sunt acum obișnuite. Și există un alt domeniu de lucru care devine mai puțin tradițional: limbajul.
Comunicarea scrisă este una dintre zonele reînnoite ale exprimării, iar unele semnături de e-mail ar putea fi înlocuite cu fraze mai apropiate, potrivit datelor.
„Al dumneavoastră cu adevărat”, „cu sinceritate” și „cui i-ar putea fi destinat” au fost cele trei expresii cel mai probabil să dispară de la locul de muncă în următorul deceniu, potrivit raportului. Semnarea unui e-mail „cu complimente mele” sau „respect” au fost al patrulea și al cincilea cel mai probabil să dispară din limbajul de la birou.
Aceste fraze sunt deja înlocuite deoarece britanicii consideră că frazele sunt învechite. Atât „mulțumesc!”, cât și „mulțumesc mult” s-au dovedit a fi din ce în ce mai populare, 46% și 50% dintre respondenți spunând că acestea sunt răspunsuri prietenoase.
Citește și: