Faptul că ai mai mulți parteneri sexuali NU îți afectează șansele de căsătorie pe termen lung, potrivit unui studiu

Dacă ești în căutarea dragostei, dar ești chinuit de un trecut indecent, nu te teme. Faptul că ai mai mulți parteneri sexuali nu îți afectează șansele de căsătorie pe termen lung, sugerează un studiu.

În schimb, efectele promiscuității asupra ratelor de căsătorie sunt „sezoniere”, iar numărul de parteneri sexuali acumulat de-a lungul vieții nu pare să aibă un impact, spun oamenii de știință. Cercetătorii de la Universitățile din Utah și Oklahoma din SUA au analizat date despre aproape 9.000 de persoane care au fost urmărite timp de 18 ani, până în 2015.

Ei au descoperit că numărul recent de parteneri sexuali a fost asociat cu o reducere a șanselor de căsătorie, dar acest efect a durat doar un an – sugerând că legătura este temporară. Scriind în revista Social Science Research, ei au spus: „Propunem că efectul partenerilor sexuali multipli asupra probabilității de căsătorie este sezonier, reflectând o perioadă în care persoanele se bucură de activitate sexuală cu mai puțin angajament. Cu toate acestea, a avea mai mulți parteneri sexuali nu pare să influențeze în mod vizibil șansele de căsătorie pe termen lung. Deși femeile heterosexuale au fost stigmatizate din punct de vedere istoric pentru că au făcut sex ocazional, analizele noastre sugerează că acest lucru nu se manifestă în celibatul pe termen lung. Femeile care au mai mulți parteneri sexuali au la fel de multe șanse să se căsătorească ca și cele virgine, chiar dacă asta se întampla mai târziu.

Viețile personale ale lui Tom Jones, Russell Brand și chiar și ale lui Lindsay Lohan par să susțină aceste concluzii – toți recunosc că au avut un trecut cu relații, dar în cele din urmă s-au căsătorit. Cercetătorii au precizat că experții au atribuit o serie de explicații privind motivele pentru care oamenii par să amâne căsătoria sau să renunțe cu totul la ea, scrie Daily Mail.

Printre acestea se numără perspectivele economice mai bune ale femeilor, dorința de a obține stabilitate economică înainte de căsătorie și dezamăgirea treptată” față de ideea de angajament pe viață. O teorie mai controversată este ideea că acceptarea și disponibilitatea largă a sexului ocazional din ultimii ani a făcut căsătoria mai puțin necesară sau chiar dezirabilă.

Într-o lume în care se poate face sex ocazional, cu puțin sau deloc angajament, argumentul este că unii bărbați și femei vor avea pur și simplu un stimulent tradițional mai puțin pentru a se căsători, precum și un stimulent mai puțin pentru a deveni genul de persoană care să fie material de căsătorie”, au spus ei.

Ei au constatat că cea mai mică probabilitate de căsătorie, atât pentru bărbați, cât și pentru femei, a fost în cazul celor care nu au avut nici un partener – probabil pentru că aceștia fie nu urmăresc relații romantice, fie au avut un eșec persistent pe piața căsătoriei.

Exit mobile version