- Decizia Vaticanului de a-i face atât pe ucraineni, cât și pe ruși să ia parte vineri la procesiunea „Drumul Crucii” a Papei Francisc a provocat indignare.
- Evenimentul anual „Via Crucis” din Vinerea Mare de la Colosseum constă în cele 14 stații ale Drumului Crucii.
- Procesiunea este adesea personalizată, astfel încât cei care poartă crucea de la o stație la alta să reflecte evenimentele mondiale.
- Pentru programul din acest an, o familie ucraineană și o familie rusă o să împartă purtarea crucii la cea de-a 13-a stație.
Decizia Vaticanului de a-i face atât pe ucraineni, cât și pe ruși să ia parte vineri la procesiunea „Drumul Crucii” a Papei Francisc a provocat indignare pentru liderii catolici ucraineni, care doresc ca aceasta să fie reconsiderată.
Evenimentul anual „Via Crucis” din Vinerea Mare de la Colosseum constă în cele 14 stații ale Drumului Crucii, etape între condamnarea lui Iisus la moarte și înmormântarea sa. Drumul este adesea personalizat, astfel încât cei care poartă crucea de la o stație la alta să reflecte evenimentele mondiale.
Pentru programul din acest an pentru slujba de seară, o familie ucraineană și o familie rusă o să împartă purtarea crucii la cea de-a 13-a stație, care comemorează coborârea lui Iisus de pe cruce după moarte.
Biserica Catolica din Ucraina cere revizuirea deciziei
„Consider că o astfel de idee este inoportună, ambiguă și de așa natură încât nu ține cont de contextul agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei”, a declarat arhiepiscopul major Sviatoslav Șevciuk, șeful Bisericii Catolice de rit bizantin din Ucraina. El a declarat că a cerut Vaticanului să revizuiască decizia.
Șevciuk, șeful Bisericii Catolice Ucrainene care se află la Kiev, l-a invitat pe papă să viziteze capitala ucraineană.
De când a început războiul, Papa Francisc și-a exprimat clar opoziția față de acțiunile Rusiei, folosind cuvintele invazie, agresiune și atrocități.