Dorință sau dragoste: cum să le distingem într-o relație?

Dorința și dragostea sunt două concepte care sunt legate de relații. Foarte multe persoane nu ar fi în măsură să indice care sunt diferențele dintre cele două, de obicei, vorbim despre dorință atunci când o persoană caută doar plăcerea fără angajament.

Putem vedea acest lucru în relațiile sexuale, în prieteniile cu privilegii și în tot felul de alte întâlniri sexuale ocazionale. Prin urmare, dorința nu ar trebui să fie legată de dragoste. Acestea sunt două concepte care pot fi independente una de cealaltă. Dar poate exista dorință în dragoste.

Dorința și dragostea pot fi legate, deși nu neapărat întotdeauna. Dragostea implică mult mai multe lucruri, cum ar fi angajamentul, dorința de a construi ceva mai mult cu cealaltă persoană (familie, copii, planuri de viitor) și nevoia de a avea experiențe multiple cu persoana iubită. Implică să pui nevoile persoanei de lângă tine pe picior de egalitate cu ale tale și să formați împreună un întreg.

Deși multe cupluri îndrăgostite se doresc unul pe celălalt și putem vorbi despre dorința de dragoste dintr-o perspectivă pozitivă, există persoane care sunt asexuale. Aceasta înseamnă că nu simt dorință, ci dragoste pentru celălalt. Prin urmare, dorința și dragostea pot fi sau nu legate între ele.

În dorința de sex, doar aspectul fizic contează. O persoană care vrea doar să rămână peste noapte sau să se simtă bine între așternuturi, dar nimic altceva, este condusă de dorință. Dorința pe care o simte se bazează pe aspectul fizic și pe cea mai simplă atracție.

Desigur, din punct de vedere sexual, este posibil ca un astfel de bărbat să ia în considerare și nevoile tale, dar nimic mai mult. Când vorbim despre dragoste, nu putem ignora sentimentele. Deși există momente de dorință, ceea ce simți pentru cealaltă persoană este întotdeauna acolo. Afecțiunea, respectul și admirația sunt câteva dintre cuvintele care ne pot ajuta cel mai bine să definim acest lucru.

Dorința caută satisfacția sexuală. Ceea ce o diferențiază în cadrul unei relații de dragoste este satisfacția sexuală. În dragoste, te poți bucura de relații intime, chiar dacă acestea nu implică atingerea orgasmului, și nu este frustrant. Exact opusul se întâmplă atunci când vine vorba de dorință. Atunci când este singurul lucru care se afișează, scopul final al petrecerii timpului sub pătură cu o persoană este punctul culminant.

Iubirea este de durată, iar dorința este un lucru de moment, așa că relațiile bazate doar pe ea (fără angajament) nu durează. La un moment dat, atracția se poate diminua și atunci nu va mai exista nimic care să susțină relația, așa cum se întâmplă în cazul iubirii.

După cum am stabilit, în mod realist vorbind, dorința și dragostea pot fi prezente împreună într-o relație de iubire. Cu toate acestea, există cupluri asexuale care se pot descurca și fără această dorință.

Și, de asemenea, oameni care lasă deoparte dragostea pentru a se concentra pe dorință. Când se întâmplă acest lucru, relațiile sunt instabile și egoiste. Contează doar satisfacerea propriilor nevoi și se acordă foarte puțină atenție sentimentelor celuilalt.

Exit mobile version