• Populația Pareto în România reunește 1,9 milioane de oameni.
  • Conform sondajelor, ei sunt cei care au o părere bună despre calitatea vieții lor.
  • Mai puțin de jumătate din românii Pareto sunt ferm deciși să nu emigreze în următorii 5 ani.

Teama de a nu-i putea susține pe cei dragi, teama de boală și teama de instabilitate financiară. Acestea sunt temerile majore ale românilor „Pareto”, considerați motorul economic, dar și motorul de schimbare socială al României, arată un studiu realizat de Rethink România.

Populația Pareto în România reunește 1,9 milioane de oameni, care înseamnă 20% din publicul comercial general, digitalizat. Venitul mediu net lunar al unui cetățean Pareto este de aproximativ 6.000 lei. Conform sondajelor, ei sunt cei care au o părere bună despre calitatea vieții lor, însă și la ei s-a înregistrat o scădere a nivelului de optimism în ultima perioadă. Referitor la potențialul României reflectat în creșterea intenției de emigrare, mai puțin de jumătate din românii Pareto sunt ferm deciși să nu emigreze în următorii 5 ani, o scădere mare, de la 58% în 2021, dar avem 3 procente din români care sunt deciși să o facă în următorul an.

Contextul afectează optimismul, percepția de siguranță și, în consecință, intenția de emigrare. Pe de altă parte, se vede o creștere a percepției de unitate a țării sau o claritate ceva mai bună despre obiectivele României. Valorile cheie pentru această populație rămân și în 2024 – familia, corectitudinea și respectul reciproc. Față de 2021, apare alături de acestea și „bunătatea”. Senzația de incertitudine pe care o trăiește populația Pareto vine cu o centrare mai mare pe propriile nevoi în detrimentul celor din jur. Inteligența artificială este un subiect polarizant pentru românii Pareto – totuși 35% dintre ei sunt mai degrabă „Early Adopters”.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Citește și:

Partenerii noștri