- Platforme precum Twitter, Instagram și Snapchat au fost raportate ca un factor de la unul din șapte până la o treime din toate cazurile de divorț.
- Statisticile arată că suntem mult mai afectați de social media decât recunoaștem în exterior în viața noastră reală.
- Rețelele sociale reprezintă o selecție de oameni la întâmplare care în mare parte nu contează pentru tine.
Înainte, era o naivitate încântătoare în modul în care oamenii foloseau rețelele sociale. Oamenii se tratau unul pe altul așa cum se tratează tinerii îndrăgostiți. Oamenii au încercat să vadă punctul de vedere al celuilalt. Erau cu toții politicoși, optimiști și, în general, au păstrat lucrurile ușoare. Pe atunci, oamenii ajungeau să se căsătorească după ce se întâlneau prin aceste platforme. Nu doar tinerii, ci și bătrânii – un fenomen abordat de BBC One’s Last Tango din Halifax, drama Sally Wainwright despre cei șaptezeci de ani care își găsesc dragostea online. Cu toate acestea, deși datează doar din 2012, nu ai putea să adaugi un spectacol pe această premisă nevinovată astăzi.
În zilele noastre, utilizatorii Facebook în vârstă de șaptezeci și ceva de ani s-ar uni probabil din cauza unei percepții comune că Amber Heard a mințit despre abuzul domestic sau a aruncat epitete rasiale în secțiunea de comentarii a unui ziar local despre răsturnarea muștelor. Este corect să spunem că romantismul a dispărut de pe Facebook și de pe rețelele sociale în general.
Cu toate acestea, având în vedere cât de dramatic de sumbru și neromantic a devenit întreaga treabă, convenția încă spune că oamenii îndrăgostiți sunt de așteptat să se urmărească online. Ar putea părea nepoliticos să spui nu. Rețelele de socializare au trecut de la un pic de distracție în ceva care crește în mod activ ratele divorțurilor. Platforme precum Twitter, Instagram și Snapchat au fost raportate ca un factor de la unul din șapte până la o treime din toate cazurile de divorț.
Statisticile arată că suntem mult mai afectați de social media decât recunoaștem în exterior în viața noastră reală. Rețelele sociale reprezintă o selecție de oameni la întâmplare care în mare parte nu contează pentru tine. Abia își amintești prietenii de școală, oameni cu care lucrați acum un deceniu, oameni pe care îi plăceai, dar nu i-ai întâlnit niciodată, oameni cu care te-ai întâlnit, dar cu care nu mai vorbești.
Citește și: