- Vinul Cabernet Sauvignon este puternic influențat de sol climă și locația viței de vie.
- Vinul Merlot are adesea arome de fructe roșii, cum ar fi cireșe, prune și zmeură.
- Feteasca Neagră sau “revelația soiurilor românești” are note de fructe de pădure și mure.
Săţioasă şi consistentă, mâncarea de Crăciun ar trebui asociată cu un vin care să îi completeze aromele. Cele mai potrivite în acest sens sunt vinurile roşii, fructate, cu corp mediu, dar şi vinurile albe seci puţin baricate, cu suficientă aciditate astfel încât să îi facă faţă mâncării de sărbători.
David Sandu, administrator „Crama de Piatră”:
„Masa de Crăciun și mâncărurile tradițional românești pot fi foarte influențate de vinurile pe care le bem, așadar la aperitive recomandăm niște vinuri albe cu corp mediu spre greu, cu o aciditate plăcută, iar pentru mâncărurile tradiționale cum sunt sarmalele recommend clar vinurile roșii. Vremea de afară fiind mai rece, vinurile roșii cu corp mediu spre greu, merg la masa de Crăciun”, a spus David Sandu, la Aleph News.
Citește și