- Primăria Capitalei a reluat această primăvară proiectul „Străzi deschise”.
- Cu toate că inițiativa a deschis noi oportunități de a petrece timpul liber în capitală, riveranii au făcut sesizări legate de zgomotul produs.
- Nicușor Dan a anunțat care sunt noutățile valabile din începând cu acest weekend.
Primăria Capitalei a reluat această primăvară proiectul „Străzi deschise”! Începând cu weekend-ul 30 aprilie până pe 16 octombrie, străzile din centrul Bucureștiului devin pietonale. Cu toate că inițiativa a deschis noi oportunități de a petrece timpul liber în capitală, riveranii au făcut sesizări legate de zgomotul produs.
Advertisment
Edmond Niculușcă, membru ARCEN, a scris pe Facebook despre denaturarea proiectului „Străzi Deschise”.
„Am transmis astăzi sesizările riveranilor din Calea Victoriei, în urma reclamațiilor venite din cauza denaturării proiectului “Străzi Deschise” în weekendul 21-22 mai 2022.”
Recomandări
„Străzile pietonale temporare nu sunt același lucru cu un festival urban. Trebuie o abordare calitativă care să favorizeze creșterea calității vieții urbane, dezvoltarea unei culturi a pietonului și pietonizării, însuflețirea orașului prin viață socială în mijlocul străzii, creșterea siguranței pietonilor, încurajarea mersului cu bicicleta.”
În urma reclamațiilor, Primăria Capitalei a anunțat modificările valabile din acest weekend.
Noutățile au fost anunțate de primarul Nicușor Dan:
„În urma consultării cu societatea civilă, împreună cu echipa din cadrul Primăriei care coordonează acest proiect, am decis să luăm câteva măsuri menite să asigure liniștea riveranilor, dar și confortul și siguranța celor care participă la eveniment:
- Limitarea muzicii amplificate în aer liber, atât pentru localurile/terasele din zonă, cât și pentru artiștii stradali;
- Desemnarea unor zone dedicate pentru artiștii stradali care participă ad-hoc la eveniment;
- Interzicerea comerțului stradal și a oricărui tip de mobilier stradal inestetic, care este în neconcordanță cu aspectul zonei;
- Restricționarea circulației bicicletelor și trotinetelor doar pe pista dedicată și interzicerea acestora pe carosabilul devenit traseu pietonal și în zonele foarte aglomerate de pe traseu (Hotel Novotel, Teatrul Act – str. Amzei).”
Bicicletele, o problemă? dar gunoiul…
Cât de mult respectăm pistele pentru bicicliști? Atât de mult încât să nu le merităm! La fel ca în cazul deșeurilor rămase în urma „Străzilor Deschise”, educația are cel mai important rol.
Până la stabilirea unor reglementări artificiale și acordarea unor amenzi, poate că o educația individuală e primul pas spre un București prietenos cu toată lumea.
Partenerii noștri