Simptome frecvente care indică epuizarea mentală. Cum le poți atenua

Simptomele de epuizare mentală pot afecta sănătatea și bunăstarea fizică, determinând o persoană să se simtă scursă de energie. În mod similar, oboseala fizică sau stresul cronic pot duce, de asemenea, la epuizare mentală, conform unui studiu publicat de Medical News Today.

Unele sfaturi pentru ameliorarea epuizării mentale includ practicarea tehnicilor Mindfulness și efectuarea anumitor schimbări de mediu, fie la locul de muncă, fie acasă.

Epuizarea mentală se poate manifesta în mai multe moduri diferite. Unele dintre cele mai frecvente simptome includ:

Emoționale

Comportamentale

Sfaturi pentru a vă simți mai puțin epuizați

Strategia potrivită pentru a face față epuizării mentale va varia în funcție de motivul epuizării. De exemplu, o persoană care se simte epuizată la locul de muncă are nevoie de un sprijin diferit față de o persoană care se simte epuizată după o recuperare îndelungată în urma unei accidentări.

În general, însă, aceste strategii pot fi de ajutor:

Cauzele epuizării mentale

Orice lucru care epuizează resursele emoționale ale unei persoane poate face ca aceasta să înceapă să se simtă epuizată mental.

Acest lucru se poate întâmpla din următoarele cauze:

Stresul vs. epuizarea mentală

Deși stresul poate provoca epuizare mentală, cele două nu sunt același lucru. O persoană care se simte stresată poate experimenta:

Cu toate acestea, stresul prelungit poate face ca o persoană să se simtă epuizată din punct de vedere mental. Acest lucru se întâmplă de obicei în cazul epuizării profesionale.

Epuizarea fizică vs. epuizarea mentală

Epuizarea fizică nu este același lucru cu epuizarea mentală. O persoană care este epuizată fizic se poate simți alertă din punct de vedere mental, dar obosită din punct de vedere fizic. Cu toate acestea, epuizarea fizică poate duce la epuizare mentală – în special la sportivii care au programe de antrenament riguroase.

Pentru unii oameni, simptomele emoționale se manifestă ca simptome fizice, cum ar fi atunci când anxietatea face ca inima unei persoane să se accelereze. Mai mult, epuizarea mentală cronică poate provoca simptome de sănătate fizică, cum ar fi durerile de cap sau durerile musculare.

Persoanele care se simt obosite din punct de vedere fizic ar putea dori să se gândească la modul în care pot reduce presiunea pe care o pun pe corpul lor. Acest lucru este important deoarece, în cele din urmă, s-ar putea ca ei să se confrunte cu epuizarea mentală pe lângă epuizarea fizică.

Exit mobile version