• Cărţile de parenting sunt tot mai populare printre părinţi
  • Aceste cărţi îţi pot oferi informaţii despre dezvoltarea copiilor
  • Oana spune că tot sfaturile venite din partea familiei au fost mai importante în creşterea copilului

Ai fost pus de multe ori în situația de a nu ști cum să îți mai crești copilul. Oana, de exemplu, spune că, înainte să devină mamă, şi-a umplut biblioteca cu cărţi de parenting. Cu timpul, după ce a născut-o pe Sophia, şi-a dat seama că nu-ţi poţi creşte copilul informându-te doar din cărţi. Medicul pediatru şi mama ei au fost persoanele pe care s-a bazat în primele luni de la naştere.

Oana Despa, părinte: „Am început singură să-mi dau seama de cum merg lucrurile, adică cred că undeva e şi în instinctul nostru, al mamelor, să ne dăm seama ce e în neregulă cu copilul, unde trebuie să lucrăm cu el.“

Psihologul Keren Rosner îţi spune că şi cărţile de parenting au rostul lor. Le recomandă, pentru că niciodată nu strică să afli în plus câteva informaţii utile. Dar, nu uita. Tot părintele ştie mai bine ce se întâmplă cu copilul lui.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Keren Rosner, psiholog: „Nu este indicat ca aceste cărţi să fie luate mot-a-mot şi să fie, în orice situaţie, implementate în viaţa de familie şi în relaţia cu copiii. 2.08 Trebuie, fiecare părinte, să-şi înţeleagă copilul şi să înţeleagă unicitatea copilului lui şi doar ceea ce i se potriveşte să fie aplicat.“

Partenerii noștri