Bărbații din generația Millennial și-ar dori soții gospodine, ca în anii ’50, după ce au copii

Femeile fac furori în lumea profesională în prezent. În 2018, bărbații au obținut doar 74 de diplome de licență la fiecare 100 de diplome obținute de femei.

Nu numai atât, dar 64% dintre femei sunt câștigători egali sau chiar întreținători de familie în gospodăriile lor, ceea ce este uimitor.

Problema este că bărbații mileniali (născuți între 1980 și sfârșitul anilor ’90) nu cred că este atât de grozav, scrie Bolde.

În cartea sa „Ambitious Like A Mother”, Bazelon dezvăluie nu numai că femeile au cariere uimitoare, dar partenerii lor de sex masculin tind să se aștepte ca ele să preia o „a doua tură” atunci când ajung acasă. Cu alte cuvinte, nu numai că ele trebuie să lucreze în afara casei, dar trebuie să facă și toate muncile casnice pe care le făceau gospodinele pe vremuri.

Deși multe femei își asumă majoritatea treburilor casnice, chiar și atunci când nu este cazul și treburile sunt împărțite în mod egal, cea mai mare parte a îngrijirii copiilor revine mamelor. Se estimează că 75% dintre mame sunt cele care se ocupă de organizarea programărilor copiilor lor și de îngrijirea lor atunci când sunt bolnavi. După cum relatează New York Post, femeile sunt de patru ori mai predispuse decât bărbații să plece de la serviciu pentru a avea grijă de copiii bolnavi. Da, chiar și în 2022.

Vremurile s-au schimbat, bărbații nu

În timp ce pe vremuri, bărbații ieșeau la muncă, în timp ce femeile rămâneau acasă pentru a crește copiii și a avea grijă de casă, dar acest aranjament nu mai este standardul în zilele noastre. În majoritatea gospodăriilor, ambii părinți lucrează cu normă întreagă și, cu toate acestea, încă se așteaptă ca femeile să facă și munca de gospodine din anii 1950.

După cum au spus profesorii de economie, Francine D. Blau și Lawrence M. Kahn în lucrarea lor de cercetare din 2013: „Bărbații moderni nu își ajustează timpul pe care îl dedică treburilor casnice în funcție de statutul de angajare al soțiilor lor”.

Precum a scris Bazelon în cartea sa, ea câștiga mai mulți bani decât soțul ei și, cu toate acestea, tot de ea depindea să se ocupe de „tot ceea ce avea legătură cu temele de la școală, programările la medic, planul IEP [al copilului meu]… Soțul meu nu făcea niciun efort pentru a-l înțelege”.

„Mamele profesioniste care lucrează și care se găsesc cu parteneri care nu sunt dispuși să facă această schimbare de perspectivă și de alocare a timpului și resurselor au o alegere dificilă”, scrie Bazelon. „Să compromită radical cine sunt și ce își doresc pentru a rămâne în căsnicie sau să plece.”

Un studiu din 2015 al Asociației Americane de Sociologie a arătat că femeile inițiază aproximativ 69% dintre divorțuri. În cazul femeilor cu studii superioare, acest număr sare la 90%. Nu sunt surprize aici!

Exit mobile version