• În Timișoara, rata de infectare a crescut în 18 zile de carantină, de la 7,46 la 8,43
  • Ambulanțele din Timiș transportă zilnic, 700-800 de pacienți

Ambulanțele se transformă în saloane de spital la Timișoara, orașul care în carantină a ajuns de la 7,46 incidență, la 8,43.

Din cauza aglomerației din spitale, bolnavii zac în ambulanțe până se găsesc paturi libere. Marius, ambulanțier cu vechime, a avut ultimul caz de acest fel acum două zile.

A dus un bărbat dependent de oxigen la Spitalul de boli infecțioase, dar mult timp l-a ținut în Salvare. În timp ce medicii dădeau disperați telefoane.

„Au sunat la stadionul CFR, au sunat la Policlinica CFR, au sunat la Cinica de Recuperare Ascar, nu au găsit locuri. Am mai stat, au venit prima oară după 40 de minute, mi-au spus să vadă ce mai fac, au mai venit la o oră și ceva și mi-au spus să mergem la Lugoj“, spune Marius Cioclu, ambulanțier.

La fel de greu este și pentru bolnavul care nu are COVID. Suferința lui se prelungește în aștepatare, în ambulanță, până să ajungă la camera de gardă. 32 de minute este media de așteptare pentru o urgență maximă, dar au fost și cazuri dramatice.

Există, de exemplu, o distanțare mai mare în timp, în momentul în care vrei să faci investigații radiologice. Pentru că, după fiecare pacient, se nebolizează, se șterge. Nu mai e ca în 2019, când puteai să trimiți pacient după pacient. Am avut și situații în care pacienții au așteptat chiar și o oră, o oră și jumătate“, spune Mihai Grecu, șef UPU, Spitalul Județean Timișoara.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Partenerii noștri