• Danezii au inventat berea fără alcool cu gust de bere normală.
  • Tehnica folosește de 10 ori mai puțină apă.
  • Franța, Noua Zeelandă, Olanda și Ungaria consumă cel mai mult alcool.

Vești bune pentru iubitorii de bere – cercetătorii danezi au inventat berea fără alcool – care are însă gust de bere normală.

Procedeul se bazează pe moleculele luate din drojdie – care sunt introduse apoi în berea fără alcool – să o facă mai savuroasă. „Totul e organic și sustenabil” – se laudă savanții din Danemarca. În felul ăsta e folosită de 10 ori mai puțină apă, iar emisiile de dioxid de carbon sunt de 100 de ori mai mici. Ideea ar prinde bine și în Franța – ei iubesc cel mai mult alcoolul. Un francez se îmbată, în medie, 132 de zile pe an.

O altă invenție – însă ratată – vine din România. Un afacerist a vrut să înregistreze marca numită „pui vegan” la OSIM, dar nu a reușit. Se chema așa pentru că animalele erau hrănite cu produse vegetale.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Afaceristul a pierdut și în instanță. Judecătorii au zis că marca „pui vegan” induce în eroare oamenii care vor să cumpere produse exclusiv vegane. Un lanț american de fast food a reușit să fie pe placul veganilor și a adus în România mai multe produse făcute din plante, dar care au gust de carne.

Partenerii noștri