2023 se încheie cu miros de cozonac. Care sunt ultimele tendințe din patiserii

 

Cu nucă, cacao și stafide, cu mac, cu rahat, cu de toate? Cum să fie cozonacul? Cel tradițional are ingredientele de mai sus. Dar, cum gusturile s-au sofisticat, cacaoa s-a transformat în ciocolată sau Nutella, stafidele sunt acum cranberry, iar rahatul a fost înlocuit de portocalele confiate.

Ofertele de cozonac sunt pe an ce trece mai complexe și complicate. Cozonacul insiropat, babka, este vedeta. Cu amaretto, cu brandy, cu vanilla spice, cofetariile se întrec în creativitate. Cozonacul cu fistic este și el foarte popular, în diferite combinații: cu ciocolată albă sau neagră, cu zmeură și vine din urmă cozonacul cu alune de pădure și amaretto sau cozonacul Rafaello.

Și aproape că nu mai există cofetărie care să nu propună cozonac fără zahăr, cozonac fără carbohidrați sau cozonac vegan.

Și, dacă vrei să miroasă în casă a cozonac cald, sunt și laboratoare de patiserie care îți propun cozonac gata frământat, numai bun de pus la cuptor.

Citește și

Exit mobile version