Înainte să dai swipe up, am o recomandare de documentar smart pentru tine. Facebook-ul si Twitter-ul ți-au influențat votul de la ultimele alegeri, multe din stirile pe care le-ai citit azi pe internet sunt fake, iar copilul tău stă mai mult decât crezi tu pe Instagram sau Tik Tok.

Asta vei afla din The Social Dilemma, un documentar care a stat în top 10 Netflix România multă vreme.

Și ce, o să zici? AM mai auzit lucrurile astea.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Poate le-ai mai auzit, însă important în acest caz e CINE le spune.

În The Social Dilemma, foști angajați din top management de la Google, Facebook sau Twitter și nume mari din lumea academică îți vorbesc despre legăturile dintre social media și fake news, dintre news feed-ul tău și extremismul politic, dintre like-urile primite și sănătatea mintală a adolescenților. Printre ei: Tristan Harris: fost șef de department la Google, Justin Rosenstein: creatorul butonului de like de la Facebook sau Shoshana Zuboff, profesoară de psihologie socială la Harvard.

Sigur, știi că algoritmul social media e conceput să te țină cât mai mult în fața ecranului, adăugându-ți mereu ceva nou în news feed de fiecare data când dai refresh. În The Social Dilemma o să afli însă – cu exemple inteligent ilustrate – că asta se numește în termeni științifici consolidarea pozitivă intermitentă iar angajații marilor companii o învață la școală.

Nu uita să-l treci pe listă: the social dilemma, un documentar de pe Netflix, despre efectele adverse și perverse ale social media.

Partenerii noștri