Sufletul Conștient și „timpul pierdut” în antiteză cu „timpul irosit”.

Este o mare durere, un dezechilibru oribil să te auzi spunând „Da, am nevoie de vacanțe dese pentru că doar atunci am timp să gândesc.”.

Dacă în viața ta, găsești timp de repaus doar prin fugă, fie cu sens propriu, când o dată pe săptămână alergi dimineața în parc, fie cu sens figurat, când fugi la munte, la mare sau în străinătate pentru câteva zile, trăiești într-o stare de stres cronic.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Dacă nu elimini stresul cronic din viața ta, te vei îmbolnăvi fizic în maximum trei luni.

Pentru prima dată in Istoria Literaturii Române, Mircea Eliade a făcut distincție între „timpul pierdut” și „timpul irosit”, argumentând de ce este benefic să „pierdem timpul” câteodată. Scriitorii și filosofii susțin timpul de repaus total ca o necesitate a accesării proceselor mentale superioare: meditația, imaginația și gândirea – accesarea Sufletului Conștient și punerea în acord cu propria ființă.

Timpul de a gândi ne permite să ne ascultăm sufletul, să ne analizăm viața și alegerile, creând contextul apariției unei schimbări reale, identitare.

Exemplu de schimbare identitară:
-Vreau să mă las de fumat/ să fac mai mult sport/ să renunț la zahăr și grăsimi/vreau să am același partener => De astăzi sunt genul de om pentru care este important să trăiască sănătos și etic

Idealul este să ne străduim să reducem prăpastia dintre Adevăr (cel imuabil și etern) și adevărul propriu.Timpul pierdut se dilată. La fel ca discrepanța între interpretare și realitate și căutarea obiectivității bazate pe observație. Când îți exprimi liber propriul adevăr, oricât cât ai reușit tu să îți apropii percepția de realitate, mintea și sufletul sunt în armonie. Iar timpul irosit nu mai există.

Cu toții interpretăm adevărul în mod diferit. Acesta este unul singur, iar unii reușesc să se apropie de el mai mult decât alții. Când cineva nu are intenția de a se apropia de adevăr și, cu bună știință, încearcă să-i îndepărteze și pe alții de adevăr, acolo apare manipularea, dezinformarea și propaganda cu scopul de a deruta.

Pe cine derutezi azi? Pe cine ai manipulat ieri?
În ce timpd derutezi si manipulezi?

Partenerii noștri