• Cercetătorii de la Universitatea din Warwick folosesc machine learning pentru a genera modele de supernove.
  • O supernovă este o explozie stelară puternică și extrem de luminoasă care are loc la finlul vieții unei stele.
  • Generarea unui model de explozie cosmică dura până la 90 de minute, acum A.I generează mii de modele într-o secundă.

Noi cercetări sunt efectuate folosind inteligența artificială pentru a analiza exploziile cosmice. Un tip de A.I. cunoscut sub numele de învățare automată va fi folosit pentru a face simulări ale supernovelor. Aceste explozii eliberează elemente precum calciu și fier înapoi în univers, scrie BBC.

Ce sunt supernovele?

Supernovele sunt explozii extrem de luminoase și puternice care au loc la sfârșitul vieții unei stele. Sunt cauzate de colapsul sau explozia unei stele și eliberează o cantitate enormă de energie și materie în spațiul cosmic. Supernovele sunt importante pentru că distribuie elemente în întreaga galaxie, contribuind la îmbogățirea mediului interstelar cu elemente de mase mari.

Cercetarea de la Universitatea din Warwick își propune să ajute astronomii să înțeleagă mai multe despre cum au loc supernovele.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Un model dura până la 90 de minute pentru a fi creat. Însă A.I. va permite generarea a mii de modele de supernove în mai puțin de o secundă, a spus autorul principal al cercetării, Dr. Mark Magee.

A.I. ar face, de asemenea, cercetarea mai precisă, ajutând la stabilirea modelelor care se potrivesc cu exploziile din viața reală, a declarat universitatea.

Inteligența artificială a adăugat progrese în învățarea automată care au făcut posibilă cercetarea. Avem o mai mare varietate de explozii și supernove. „Abordările de învățare automată precum aceasta permit studii ale unui număr mai mare de supernove, mai detaliat și cu mai multă consistență decât abordările anterioare”, a spus Dr. Thomas Killestein.

Partenerii noștri