- Israelul va răspunde militar în urma atacurilor venite dinspre Iran. Cabinetul de război a luat decizia, Iar Forțele Aeriene și-au încheiat pregătirile pentru a putea lansa un atac împotriva Iranului, conform Canal 13 din Israel.
- Se dau lupte grele și în România… dar pe terenul de fotbal. Imagini horror cu un fotbalist de la Iași care a ajuns la spital cu mutiple fracturi craneiene. Medicii au cerut chiar intervenția poliției, când au văzut cât de grav a fost accidentat jucătorul.
- Nu știu ce ai făcut astă vară, dar dacă te-ai îndrăgostit, ai toate șansele ca noua ta relație să fie una de durată. la Știu, studiul care spune că relațiile care se nasc vara au mai multe șanse de reușită.
- Atenție, clădirile construite ilegal în stațiuni ar putea deveni legale – USR acuză printr-un comunicat că PSD și PNL umrează să voteze în Camera Deputaților un proiect care să nu-i mai oblige pe cei care au construcții ilegale în stațiuni să-și dărâme clădirile.
- La un semn, închisă-i calea! Semaforul inteligent a apărut în Germania, îți pune roșu la semnalul girofarului de la ambulanță. Așa va arăta circulația în orașele inteligene! Pe când și în România?
- Cum păstrezi conexiunea între parteneri? pui Wi-fi de calitate în casă și ți-ai asigurat liniștea în familie.
- Prosumatorii vor ca legea care le permite frunizorilor să le plătească energia livrată timp de doi ani, să fie eliminată. Unele companii nu trimit facturile la timp și prosumatorii au fost plătiți chiar și după 4 ani. Doar în 2023, prosumatorii au livrat energie în valoare de 50 de milioane de euro. Prosumatorii sunt deranjați și de faptul că o parte din energie a fost vândută de furnizori la prețuri de două ori mai mari față de prețul la care au oferit-o ei.
- Poți să mergi în Deltă și cu avionul, dar mai la toamnă… Aeroportul Delta Dunării din Tulcea va fi reinaugurat pe 24 aprilie, însă fără pasageri. A fost nefuncțional în ultimii ani, din cauza pandemiei și a războiului. Dar în toată această perioada au fost făcute lucrări de reabilitare și modernizare. Abia în octombrie aeroportul va opera și curse cu pasageri.
- Adio săpături! Reabilitarea rețelelor de apă din Sibiu este realizată de roboți. Aceștia sunt dotați cu camere video, prin care sunt inspectate țevile, iar curățarea e făcută de roboți prin jeturi puternice de apă. La final, roboții introduc o compoziție de fibră de sticlă și polietilenă, plus alți compuși care devin o peliculă protectoare pe interriorul țevilor.
- Acum ai toate șansele să devii star pe șoselele din România, insă asta nu e neaparat o veste bună pentru cei care încalcă regulile. Ministerul de Interne vrea să modifice codul rutier, mai exact să considere drept probe filmările de pe camerele video sau telefoane ale șoferilor din trafic sau pietoni care pot fi martori la încălcări ale legii. Condiția e una singură – cei care oferă drept probe astfel de imagini trebuie să semneze o declarație pe propria răspundere că imaginile video nu sunt editate sau alterate.
- Vrei să vezi cum ar arăta planeta dacă ghețarii s-ar topi rapid? Imaginile din Rusia și Kazahstan nu sunt rodul imaginației, ci exemplul convingător. Cele două țări sunt practic înecate în apă, din cauza topirii zăpezilor abundente căzute recent. Valul de căldură le-a transformat rapid în adevărați torenți.
- Windows 10 va înceta să mai primească suport tehnic începând cu 14 octombrie 2025, dar utilizatorii vor putea primi actualizări speciale de securitate, dacă vor plăti. „Extended Security Updates”, cum le numește Microsoft, vor costa 61 de dolari în primul an și dublu în următorii doi ani.
- Vânzările de telefoane Apple au scăzut cu 10% în primele luni ale anului, iar locul celui mai mare producător din toată lumea este ocupat acum de Samsung. Livrările de smartphone-uri au crescut cu 8% în primele trei luni, iar vânzările telefoanelor Samsung au crescut cu peste 20%. Xiaomi, gigantul din China ocupă locul 3 în topul vânzărilor.
- Paul Negulescu, un biolog celular român, stabilit în Statele Unite, a câștigat premiul Breakthrough Prize, o ceremonie unde sunt recunoscuți „oamenii de știință care schimbă lumea”. Negulescu a luat premiul pentru dezvoltarea unor medicamente care repară o proteină defectuasă la pacienții cu fibroză chistică, o afecțiune care duce la blocarea căilor respiratorii.
- Și… un start-up din Cambridge a creat un dispozitiv cu o cameră infraroșu, care scanează picioarele pacienților și poate detecta semne ale insuficienței cardiace, cu 2 săptămâni mai devreme. Compania vrea să ofere suficient timp pentru administrarea medicamentelor, ca să prevină până la 75% din internări.
Advertisment
Partenerii noștri