- Mediafax a realizat mai multe interviuri despre satisfacția sexuală.
- Femeilor le e rușine să vorbească despre sex.
- Femeile nu știu ce e acela orgasm și cum să îl obțină.
- Multe femei nu așteaptă satisfacție sexuală din partea bărbaților.
- Majoritatea bărbaților spun că au simțit orgasm.
S-a vorbit atât de mult despre educația sexuală a copiilor, încât am lăsat-o deoparte pe cea a adulților. Mediafax a făcut recent o serie de interviuri în care a întrebat și femei și bărbați despre orgasm și împlinire sexuală.
Advertisment
Femeile și bărbații văd și comentează acest subiect care e încă tabu în România. Dacă bărbații vorbesc în cuvinte mari despre această trăire, femeile preferă să evite subiectul.
Ce spun bărbații despre orgasm
- „E o descărcare. Nu te mai simţi nervos sau trist. E euforie. Orgasmul e bun pentru sănătate”.
- „Orgasmul este wow! E adrenalină dulce. E ca o cursă la care eşti aşteptat cu apă de izvor”.
- „E uneori vina bărbaţilor pentru că ne gândim întâi la plăcerea noastră, în loc să punem semnul egal între nevoile noastre şi ale partenerelor, în orice aspect al vieţii, nu doar în relaţiile intime”
- „E uneori vina bărbaţilor pentru că ne gândim întâi la plăcerea noastră, în loc să punem semnul egal între nevoile noastre şi ale partenerelor, în orice aspect al vieţii, nu doar în relaţiile intime”.
Ce spun femeile despre orgasm
- „Sincer, mi-e ruşine să vorbesc despre asta. Cu tine, dar mai ales cu soţul meu.”
Unele dintre ele au învățat încă din familie că nevoia bărbatului e pe primul plan și că cea a femeii nu contează. Așa se ajunge la abuzuri și la femei care sunt părăsite pentru că nu sunt suficient de bune.
Recomandări
- „De vină este şcoala, că nu le educă pe fete să ceară respect pentru corpul lor, să nu se ruşineze să caute şi ele plăcerea. Ne e frică de educaţie sexuală, dar de violuri şi câte se întâmplă, nu. Nu am trăit orgasmul în viaţa asta, poate în alta”.
Cristian Delcea, sexolog: „Femeile nu apelează la specialist”
„Ce ne spune literatura cu privire la tulburările de orgasm, femeile excelează la capitolul ăsta. Sunt foarte puține care sunt deschise și care își asumă. Majoritatea sunt cele care suferă și care nu cer ajutor. Prevalența este mai mare decât în rândul bărbaților. Numărul este impresionant și iată că femeile nu apelează la specialist. Motivul este jena sau această perspectivă a culturii noastre românești sau latine”, a explicat Cristian Delcea, sexolog.
Partenerii noștri