- Hallstatt, un orășel pitoresc din Austria, este vizitat zilnic de peste 10.000 de turiști.
- Mulți vizitatori vin în căutarea selfie-ului perfect, iar localnicii au ridicat, în semn de protest, un zid de lemn în cel mai popular loc pentru fotografii.
- Locuitorii cer ca accesul turiștilor să fie interzis după ora locală 17.00.
- Hallstatt a primit aproximativ 1 milion de vizitatori pe an înainte de pandemia de Covid-19.
Hallstatt, un orășel din Austria care este și sit al Patrimoniului Mondial, are puțin peste 700 de locuitori, însă primește până la 10.000 de vizitatori pe zi în timpul sezonului de vârf, scrie BBC. Locuitorii cer limitări ale numărului de turiști zilnici și interzicerea autobuzelor de turism după ora locală 17:00.
Advertisment
Hallstatt, cu casele sale vechi pitorești de pe malul unui lac alpin, înconjurat de munți stâncoși, a devenit un punct important de turism în ultimii ani. În 2006, orășelul a apărut într-o dramă romantică sud-coreeană, sporindu-și popularitatea în Asia, iar o replică a orașului a fost construită în China șase ani mai târziu.
Fiind una dintre cele mai turistice destinații din Europa, unii localnici spun că sunt pur și simplu prea mulți vizitatori, în special călătorii de o zi, care ajung în oraș cu autobuze mari.
Recomandări
Mulți vizitatori vin în căutarea selfie-ului perfect, având ca fundal lacul, turnul subțire al bisericii de culoare gri pal sau peisajul montan alpin. În luna mai a acestui an, locuitorii au ridicat pentru scurt timp un zid de lemn în cel mai popular loc pentru a face selfie-uri, blocând vederea către Alpi, în semn de protest împotriva poluării fonice și a traficului. După o reacție pe rețelele de socializare, acesta a fost eliminat. Pimarul orașului spune că vrea să reducă cu o treime numărul de autobuze care trec prin Hallstatt.
Hallstatt a primit aproximativ 1 milion de vizitatori pe an înainte de pandemia de Covid-19.
Citește și:
- Arșița revine în Europa. 700 de persoane de pe insula Elba au fost evacuate
- Unul din doi studenți străini din România face medicina. Din ce țări ne vin cei mai mulți studenți.
- Procurorul general despre tragedia de la Crevedia:,, A fost o distrugere din culpă”. Patru angajați nepalezi alimentau cisterne în mod impropriu
Partenerii noștri