• Muzeul de Artă Nouă Imersivă (MINA) este deschis pentru publicul larg începând cu 25 August
  • MINA prezintă ”Gustav Klimt: The Immersive Show” și ”Lumea Subacvatică – O călătorie Imersivă a Apei”
  • Expozițiile imersive sunt deschise până Duminică, între 12.00 și 23.00
  • Poți vizita primele expoziții MINA pe strada George Constantinescu 2-4

Muzeul de Artă Nouă Imersivă, MINA, te așteaptă începând de vineri, 25 august, în București, în Pipera, pe strada George Constantinescu 2-4.

„În sfârșit, acum suntem pregătiți să avem acest spațiu permanent cultural cu conținut educativ și vrem să fie scena pentru artiștii români din toate zonele comunității creative. Credem că suntem în locul potrivit în momentul potrivit pentru a aduce o schimbare în viața orașului.”, îți spune Sorina Topceanu Cofondator MINA.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Noul muzeu este cel mai mare centru new media art din Europa de Sud Est, spun Sorina Topceanu și Mădălina Ivașcu, inițiatoarele proiectului MINA. E o experiență specială din start să intri în mijlocul unor imagini pe care altfel le răsfoiai într-un album de artă sau într-o carte de specialitate. Cei de la MINA au debutat cu două expoziții pe care poți să le vezi multă vreme de acum încolo de miercuri până duminică. Cele două show-uri cu care te așteaptă muzeul tocmai deschis sunt ”Gustav Klimt: The Immersive Show” și ”Lumea Subacvatică – O călătorie Imersivă a Apei”.

Noul muzeu îmbină arta și tehnologiile emergente. Clădirea care găzduieşte muzeul, a fost ridicată în 1970 şi găzduit prima fabrică de calculatoare românești, ICE Felix. Treptat, muzeul își propune să pună în valoare toți cei 2.500 de metri pătraţi disponibil, incluzând mai zone dedicate adulților dar şi copiilor. „Va fi un spațiu cultural cu conținut educativ care se adresează mai multor generații și care ne dorim să contribuie la creșterea consumului cultural și a calității producției culturale”, arată și Mădălina Ivașcu, cofondatoare MINA.

Citește și:

Partenerii noștri