• Emoțiile puternice pe care ai putea să le experimentezi pe munte accelerează învățarea.
  • Traseul Munților Făgăraș, Traseul Caraiman – Babele – Peștera și Traseul Retezatului îți oferă panorame spectaculoase și legende fascinante.
  • Radu Leca, psiholog: „Începutul este important. Să începi cu primele trasee ușoare, după care să începi cu cele medii”.

Azi sărbătorești Sfânta Maria. Și cum altfel ai putea să petreci mai bine ziua decât la o plimbare în natură?
Peisajele vaste și munții abrupți din România atrag nu numai drumeții și alpiniștii, ci și bicicliștii montani. Cu toții caută în primul rând aventură, însă muntele poate fi și un bun sfetnic.

Muntele te ajută să te regăsești

Experiența muntelui include și o călătorie interioară ce dezvăluie aspecte surprinzătoare ale emoțiilor, rezilienței și conexiunii cu sine și mediul înconjurător.

„Muntele te ajută prin energia lui. Avem de-a face cu un element pe care oamenii l-au căutat, faptul că în interiorul munților noștri care poartă aur și diamante avem de-a face cu niște energii care ne restartează”, spune psihologul Radu Leca.

Recomandări

CRYING HAPPY TEARS
CHATBOȚII PREIAU FLIRTUL PE TINDER
O LUĂM UȘOR?

„Există zeci de ritualuri, vechi, care au mai multe de 600 de ani și care conțin și elemente din natură. Întoarcerea aceasta la natură și la adevărata libertate și independență față de orice formulă a oricărui tip de stat a fost demonstrată de bogații Rusiei care au vândut aproape tot ceea ce aveau și s-au retras în munți. Nimeni nu a înțeles atunci de ce”.

Cantitatea mare de oxigen de la munte îți permite să gândești liber, iar fiecare traseu pe care îl faci reprezintă o împlinire.

„Începutul este important. Să începi cu primele trasee ușoare, după care să începi cu cele medii. Să te pregătești îndeajuns de bine încât să nu-și faci rău și să continui cu cele foarte grele, fiindcă, important pentru noi este să terminăm ceea ce noi ne-am propus să realizăm”, spune Radu Leca.

Citește și:

Partenerii noștri