- Codexul Lunar îşi propune să pună mii de lucrări pe suprafaţa Lunii.
- În misiune participă circa 30.000 de artişti, scriitori, muzicieni şi regizori din 157 de ţări.
- Proiectul este programat pentru decolare în perioada noiembrie 2023 – noiembrie 2024.
Un nou proiect de artă spaţială, numit Codexul Lunar, îşi propune să pună mii de lucrări pe suprafaţa Lunii. La această misiune participă circa 30.000 de artişti, scriitori, muzicieni şi realizatori de film din 157 de ţări. Vorbim de un minim de 30.000 de opere de artă, literatură, muzică, film sau chiar și teatru.
Advertisment
Majoritatea lucrărilor provin din peste 130 de numere ale revistei PoetsArtists. Dar, mai interesant de atât, vorbim de imagini microscopice ale gravurilor în lemn, sau imagini microscopice pe plachete de nichel de aproximativ dimensiunea unei monede de 25 de cenţi. Samuel Peralta, fizicianul, poetul, colecționarul de artă şi autor de science-fiction, este cel care conduce programul.
Parelta vede proiectul Lunar Codex ca „un mesaj într-o sticlă către viitor, astfel încât călătorii care găsesc aceste capsule ale timpului să poată descoperi o parte din bogăţia lumii noastre de astăzi”, sună puțin a primul capitol din „Planeta Maimuțelor” de Pierre Boulle, când Jinn și Phyllis găsesc un mesaj într-o sticlă.
Recomandări
Toate aceste materiale care aparțin proiectului Lunar Codex sunt trimise pe Lună prin intermediul Serviciului Comercial Lunar Payload al NASA, care dorește să ofere servicii de transport organizaţiilor comerciale şi neguvernamentale. Proiectul este programat pentru decolare în perioada noiembrie 2023 – noiembrie 2024.
Citește și
- Ciolacu introduce noi măsuri fiscale. Adrian Negrescu: Doar o cosmetizare a bugetului de stat
- VIDEO. Cel puțin cinci cetățeni israelieni au fost răniţi în urma unui atac terorist comis la periferia oraşului Ierusalim
- Unde călătorești în țară? Florin Burgui: „Un traseu montan deosebit este cel parcurs noaptea, cu plecare din București și la miezul nopții intri pe traseu până la Vârful Omu”
Partenerii noștri