• Boris Eldagsen a declarat că i-a spus organizatorului galei premiului internațional de fotografie că a dezvoltat imaginea cu ajutorul inteligenței artificiale.
  • Lucrarea artistului german Boris Eldagsen, intitulată Pseudomnesia: The Electrician, a fost premiată săptămâna trecută cu Sony World Photography Award la categoria creație deschisă.
  • Eldagsen a subliniat, de asemenea, că sintagma pseudomnesia” înseamnă amintiri false” în latină.

Câștigătorul unui important premiu de fotografie a refuzat premiul după ce a recunoscut că imaginea pe care a prezentat-o a fost creată de o inteligență artificială, scrie Sky News. Lucrarea artistului german Boris Eldagsen, intitulată Pseudomnesia: The Electrician, a fost premiată săptămâna trecută cu Sony World Photography Award la categoria creație deschisă. Într-o declarație publicată pe site-ul său, artistul a spus că s-a înscris în competiție ca o maimuță obraznică, pentru a afla dacă în competiții sunt pregătite imagini cu inteligență artificială”.

Nu sunt”, a concluzionat el. De asemenea, el i-a întrebat pe cititori: Câți dintre voi știați sau bănuiați că a fost generată de AI? Ceva în legătură cu asta nu pare corect, nu-i așa? Imaginile AI și fotografia nu ar trebui să concureze între ele pentru premiul acesta. Ele sunt entități diferite. IA nu este fotografie. Prin urmare, nu voi accepta premiul.”

Eldagsen a declarat că i-a informat pe organizatori despre modul în care a fost creată imaginea sa atunci când i-au spus că a câștigat premiul, susținând că aceștia i-au spus că poate păstra premiul.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

El a publicat o relatare detaliată a conversațiilor pe care le-a avut cu organizatorii premiului Creo, în care pare să îi preseze în mod repetat cu privire la motivul pentru care inițial nu au dezvăluit că imaginea sa a fost realizată cu ajutorul inteligenței artificiale.

Eldagsen a subliniat, de asemenea, că sintagma pseudomnesia” înseamnă amintiri false” în latină. AI s-a dezvoltat rapid în ultimele luni, odată cu introducerea unor modele de limbaj precum ChatGPT, un model de limbaj care poate construi coduri sau scrie povești cu un simplu clic, și a unor programe care pot conduce mașini, scrie eseuri universitare sau genera imagini.

Citește și

Partenerii noștri