• O femeie care lucra de cinci ani la o companie a fost concediată pentru că „era enervantă”, după ce făcea lucruri precum „mâncatul zgomotos”.
  • Acum, un expert în resurse umane și dreptul muncii a explicat dacă acest lucru este legal.
  • Compania a ales apoi să îi sprijine pe cei care amenințau că pleacă în detrimentul persoanei care „se presupune că era foarte enervantă”.

O femeie care lucra de cinci ani la o companie a fost concediată pentru că ‘era enervantă’, după ce făcea lucruri precum „mâncatul zgomotos”. Acum, un expert în resurse umane și dreptul muncii a explicat dacă acest lucru este legal. Cei care lucrează la birou știu că viața profesională poate fi mult mai ușor de suportat dacă îți plac colegii. Mulți dintre noi își vor petrece mai mult timp la serviciu decât cu prietenii și familia, așa că este esențial să îi găsești cel puțin tolerabili.

Chiar și așa, a fi enervant nu este o crimă, așa că ai crede că nu se pot face prea multe dacă nu-ți place colegul tău. Dar se pare că a existat un caz în care o femeie a fost concediată pentru că era enervantă – deoarece colegii ei au amenințat că vor demisiona dacă va fi păstrată în afacere.

Judith Fiddler, expertă în resurse umane și dreptul muncii, a împărtășit cazul cu cei 19,5 mii de urmăritori ai săi, iar acum a fost văzut de peste 856,5 mii de persoane. Judith, care lucrează cu angajatorii și angajații în probleme de resurse umane și de dreptul muncii, a vorbit despre un caz la care a lucrat, în care o femeie a fost „concediată pentru că era enervantă”.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

În videoclipul, care a fost încărcat pe contul ei @judefiller, ea a explicat: „Un profesionist în domeniul resurselor umane a concediat efectiv un angajat pentru că era enervant”. Ea a explicat că, în ultimele 18 luni, au fost depuse trei plângeri în legătură cu o angajată, care lucra acolo de cinci ani. Judith a continuat: „Plângerile au fost de genul: mânca cu voce tare, vorbea întruna și nu avea conștiința de sine”.

Expertul în dreptul muncii a spus că „una sau două dintre plângeri făceau aluzie la faptul că ar fi plecat dacă ea ar mai fi fost acolo, deoarece ea le făcea experiența de viață la locul de muncă intolerabilă”.

Compania a ales apoi să îi sprijine pe cei care amenințau că pleacă în detrimentul persoanei care „se presupune că era foarte enervantă” și „de aici a evoluat un proces disciplinar”.

Mulți oameni din secțiunea de comentarii au avut opinii puternice și se întrebau dacă acest lucru este de fapt legal sau dacă angajatul ar putea invoca o concediere abuzivă. Într-un videoclip de urmărire, Judith a explicat că, deși este dură, este legală.

Ea a spus: „Răspunsul este o concediere SOSR”, care înseamnă „un alt motiv substanțial”, „care este o prevedere generală care permite să faci o concediere sigură dacă toate celelalte posibilități au fost epuizate. Pentru ca acest lucru să conteze ca o concediere echitabilă, un angajator are nevoie de dovezi și dovezi că situația nu poate fi remediată și că s-a dat o șansă la orice altceva”.

Mulți comentatori s-au simțit în continuare foarte afectați de această situație, iar unii au numit-o „hărțuire”. O persoană a spus: „M-aș uita la cei care se plâng. Sună ca o intimidare din partea lor.”

O altă persoană a spus: „Aceasta pare o decizie îngrozitoare din partea HR, aș sugera să ne îndreptăm spre o cerere de concediere abuzivă. Acesta este un eșec al HR și este foarte nedrept”, dar Judith a răspuns spunând: „Pe ce se bazează, totuși? Pe procesul urmat și pe dovezile furnizate”.

Partenerii noștri