Usturoiul ar fi una dintre cele mai vechi plante cultivate de om.
Advertisment
S-au găsit dovezi de acum 4000 de ani, că acesta ar fi originar din Mesopotamia.
Multe culturi din întreaga lume l-au venerat pentru proprietățile sale medicinale și afrodisiace.
Recomandări
Bulbi parfumați ai usturoiului au mai primit numele de melasa săracului, trandafir împuțit, penicilină rusă, antibiotic natural și talisman de plante.
Sumerienii l-ar fi adus în China, iar mai târziu s-a răspândit în Japonia și Coreea. In Egipt s-a găsit usturoi foarte bine conservat chiar și în mormântul lui Tutankhamon.
Pliniu cel Bătrân, l-a menționat în Historia Naturalis, cu o listă întreagă de beneficii. Iar marele medic al Antichității, Galenus elogia proprietățile usturoiului”vindecător de toate” în secolul al -II-lea.
Oamenii din țările mediteraneene țeseau usturoiul în coliere pentru a-i proteja împotriva spiritelor rele dar și a dușmanilor.
Se mai obișnuia să se pună usturoi sub pernele copiilor pentru a-i proteja în timp ce dorm.
Potrivit mitologiei, usturoiul era folosit pentru protecție împotriva vampirilor. Din punct de vedere științific, consumul de usturoi face ca pielea să secrete o toxină care alungă insectele care sug sânge.
Usturoiul se purta pentru a absorbi anumite boli, printre care ciuma și hepatita. Marinarii cunoșteau rolul protector al usturoiului și îl purtau ori de câte ori mergeau pe mare. Soldații romani îl mâncau pentru a le da curaj pe câmpul de luptă.
În timpul Primului Război Mondial, cataplasmele de usturoi au fost folosite pentru a trata infecțiile rănilor.
Astăzi, usturoiul te ajută să ai o imunitate de fier, să lupți împotriva răcelii comune și să îți temperezi tensiunea.
Iar dacă vrei să îți purifici spațiul în care locuiești, arde cojile de usturoi pe cărbune alături de un pic de zahăr brun.
Și ca să ții invidia la distanță, învață de la strămoșii noștri. Atârnă la ușa de la intrare o coroană împletită cu 12 căpățâni de usturoi. Iar energia pozitivă va invada casa și ființa ta.
Partenerii noștri