• Unul dintre lucrurile pe care o viitoare mireasă le așteaptă cu nerăbdare este alegerea rochiei perfecte pentru ziua nunții sale.
  • Cu toate acestea, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, multe mirese nu au reușit să poarte ceea ce își doreau din cauza problemelor financiare și a dificultăților de a găsi materiale.
  • Femeile care se căsătoreau în acea perioadă trebuiau să fie cumpătate atunci când își alegeau rochiile de mireasă.

Unul dintre lucrurile pe care o viitoare mireasă le așteaptă cu nerăbdare este alegerea rochiei perfecte pentru ziua nunții sale. Unele aleg să poarte ceva simplu, dar elegant, în timp ce altele își doresc o rochie elaborată, demnă de o regină. Cu toate acestea, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, multe mirese nu au reușit să poarte ceea ce își doreau din cauza problemelor financiare și a dificultăților de a găsi materiale. Războiul a făcut ca proviziile de bază să fie rare, iar bunurile de bază – cum ar fi benzina, zahărul, carnea și chiar pantofii – au fost raționalizate. Chiar și războiul a afectat modul în care se îmbrăcau oamenii.

Potrivit Refashioning History, Consiliul de Producție de Război al SUA a stabilit liniile directoare privind îmbrăcămintea pentru a reduce utilizarea țesăturilor. Ornamentele hainelor au fost limitate la câțiva centimetri, iar hainele de exterior și pantalonii aveau doar un singur buzunar. Au fost interzise volanele, peticele, pliurile, fustele pline, mânecile largi și alte croieli inutile. De asemenea, femeile care se căsătoreau în acea perioadă trebuiau să fie cumpătate atunci când își alegeau rochiile de mireasă. Trebuiau să fie creative și improvizau cu materiale care erau ușor de găsit. Rezultatele au fost uimitoare, iar oamenii nu ar fi știut fără să li se spună că multe mirese purtau rochii făcute din parașute.

Unul dintre materialele care au fost folosite pentru rochiile de mireasă în timpul și după cel de-al Doilea Război Mondial a fost parașuta. Parașutele din timpul războiului erau făcute din mătase, deoarece materialul era ușor, rezistent la foc și durabil. Mătasea era greu de procurat în timpul războiului și a venit un moment în care SUA nu a mai putut importa materialul din Japonia. Caracteristicile țesăturii au făcut-o perfectă pentru rochiile de mireasă. Ziarele au relatat despre mirese care s-au căsătorit în rochii confecționate din parașutele mirelui lor. Un exemplu a fost raportat de Kenosha News la 4 august 1943 și a precizat că mireasa va îmbrăca o rochie de parașută strălucitoare cu un șablon U.S. Army” și numere de serie”.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Un veteran al armatei, Ted Zimmerman, a povestit că, înainte de nunta sa, logodnica sa, Jackie, l-a sunat plângând și i-a spus că îi era imposibil să facă rost de materiale pentru rochia de mireasă. Fabricile erau toate bombardate. Nu mai era nimic în acea societate”, a declarat el pentru KREM. Zimmerman le-a spus câtorva soldați din unitatea de parașutiști despre dilema sa, iar el a primit o parașută de luptă în schimbul unei sticle de whisky, iar problema rochiei de mireasă a fost rezolvată.

O cinste pentru militari

Unele dintre rochiile de mireasă din parașută aveau în spate povești fascinante. Într-unul dintre cazuri, un pilot pe nume George Braet se afla într-o misiune în Europa în 1945, când un inamic i-a doborât avionul. Braet a supraviețuit încercării, datorită parașutei sale, iar când a cerut-o în căsătorie, viitoarea sa mireasă a transformat parașuta salvatoare în rochia de mireasă. Țesătura, deși deteriorată, a fost salvată și a fost transformată într-o rochie minunată.

Institutul Smithsonian are, de asemenea, o rochie de mireasă cu parașută în colecția sa. Aceasta a fost confecționată din parașuta pilotului Claude Hensinger, care a fost nevoit să sară din avionul său atunci când acesta a luat foc. El a supraviețuit cu câteva răni și și-a folosit parașuta pe post de pătură și pernă în timp ce aștepta ca salvatorii să ajungă la el. Hensinger a păstrat parașuta și a fost folosită pentru a confecționa rochia de mireasă a miresei sale, când s-au căsătorit în 1947.

Rochiile de mireasă din parașută au dovedit cât de inovatoare au fost femeile în timpul și după război, dar purtarea lor pentru o ocazie specială a fost, de asemenea, o modalitate de a onora serviciile bărbaților care și-au riscat viața pentru țara lor.

Partenerii noștri