Sunătoarea – Saint Jonh’s Wort

Sunătoarea este o plantă a soarelui care întruchipează atât forțele luminii cât și cele ale căldurii.

Proprietățile medicinale sunt cunoscute de peste 2000 de ani. Numele Saint John Wort l-ar fi primit atunci când a înflorit pentru prima oară de ziua lui Ioan Botezătorul. Se mai crede că numele a fost dat de Cavalerii Ordinului Sfântului Ioan care foloseau planta pentru tratarea rănilor în timpul cruciadelor.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Sunătoarea a urmat civilizația din jurul Mediteranei fiind prinsă în mituri, legende și romane. În mitologia greacă, Hecate, zeița fantomelor și a vrăjitoriei culegea sunătoarea de pe câmpurile însorite iar Circe, fiica lui Helios, și Medeea, distila frunzele și florile pentru farmece.

O vechea credință greacă spune că planta avea calități protectoare pentru că era neplăcută pentru spiritele rele iar parfumul ei le ținea departe .Paracelsus considera Sunătoarea, Regina ierburilor, un remediu universal, indicat în special pentru răni, mușcături, tulburări digestive dar și pentru melancolie. Se mai spune că diavolul fiind furios pe puterile de vindecare ale plantei a atact-o cu un ac și a perforat-o de mii de ori. În mitologia teutonă, florile erau dedicate zeului soarelui Baldur, deoarece florile sale galbene au înflorit în jurul zilei în care se țineau marile festivaluri ale soarelui.

Seva plantei a fost echivalată cu sângele Sfântului Ioan Botezătorul pentru că aceasta devine roșie atunci când este expusă la aer. Mai mult frunzele de sunătoare erau folosite ca semne de carte în cărțile de rugăciuni și biblii.

Indienii americani făceau ulei din seva plantei pentru vindecarea rănilor și îl foloseau pentru consum.

Astăzi sunătoarea este folosită în scopuri medicinale și dermatologice. Aplicată local acelerează vindecarea rănilor, arsurilor și cicatricilor. Sunătoarea stimulează circulația sângelui, hrănind sfera nervilor și a simțurilor. Uleiul volatil de Hypericum Red administrat în cantități mici calmează durerea generală a corpului. Utilizată intern este benefică în tratamentul depresiei.

Iar dacă vrei să alungi gândurile negative nu ezita să arzi pe cărbune magica plantă solară sunătoarea.

Partenerii noștri