• Medicul Alexandru Lupoi face educație medicală pe TikTok.
  • Tinerii apreciază informația practică, prezentată în termeni simpli și utili.
  • A . Manda spune că educația medicală ar trebui să se facă la școală.

Rețelele sociale pot fi instrumente prețioase, atunci când sunt folosite inteligent.

Alexandru Lupoi este medic rezident în chirurgie plastică și a început să facă educație medicală pe TikTok. Are până acum peste 800.000 de like-uri.

„Până relativ recent, relativ o lună, alegeam lucruri care mi se păreau mie interesante sau care erau mai în trending, iar în ultimul timp a început lumea să-mi dea tag în multe chestii, ceea ce mă ajută și pe mine că pot să vorbesc despre lucruri care îi interesează direct pe ei“, spune Alexandru Lupoi.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

Mara este studentă și crede că această formă de educație non-formală are succes, pentru că le vorbește tinerilor pe limba lor. Fără prea mulți termeni medicali, cu un vizual prietenos, scurt și la obiect.

Faptul că e online prinde deoarece tinerii sunt foarte captați de tot ce ține de tehnologie de online și vrând-nevrând tot dai peste clipuri de genul ăsta și în al doilea rând consider că îi prinde pentru că sunt informații utile, de opbicei sunt clipuri utile și prezintă practic“, spune Mara Dănilă, studentă.

Alexandru spune că a învățat și el lucruri noi cu ajutorul platformei.

De fiecare dată când văd câte o întrebare la care să zic că nu știu răspunsul direct, sau nu știu subiectul, trebuie să fac research despre asta înainte și automat, cu cât îți research-ești mai mult meseria, cu atât ești mai bun la ea. Adică e un win-win. Câștigă ei că le-am zis, câștig și eu că le-am citit“, explică medicul rezident chirurgie plastică.

Totuși, tratamentele și diagnosticul pentru o boală nu se iau din mediul online.

Partenerii noștri