• Dan Podaru, prodecan la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, a fost, marți, invitat în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show”.
  • Dan Podaru vine din publicitate, a trecut și prin politică, acum este prodecan la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării
  • Dan Podaru: „Cei care vin la secțiunea de publicitate știu foarte bine. Își doresc să fie gazetari”.

Dan Podaru vine din publicitate, a trecut și prin politică, acum este prodecan la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării – responsabil de activitatea studențească, burse și cămine. Ce mai înseamnă azi studentul la Jurnalism? Pentru ce se pregătește el în facultate? Unde sunt și unde se duc presa și comunicare din România?

Ziariștii sunt o specie pe cale de dispariție? Da și nu. Încercăm să educăm tineri ai publicității. Prima secție este cea de jurnalism, cea de-a două este de publicitate și cea de-a treia de relații publice. 1.450 de studenți. Pandemia a creat o altă disfuncționalitate. Cea mai mare problemă a fost faptul că nu există o reglementare specială care să oblige studenții să țină camerele deschise. S-a schimbat asta în legislație , Avem regulamente interne, camerele obligatorii deschise.

„Cei care vin la secțiunea de publicitate știu foarte bine. Își doresc să fie gazetari. Că o povestioară, am văzut doi băieți serioși și i-am trimis la Ovidiu Ioanițoaia, și după două săptămâni mi-au spus că se plictisesc acolo”, a adăugat Dan Podaru.

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII

„Noile generații au un anumit mod de independență și sunt mult mai critice”

Care sunt modelele lui Dan Podaru?

Andreea Esca era… Acum ne aflăm în zona influencerilor, Alina Ceușan. Și lucrările de licență ar dori să meargă în zona asta”.

Mai citesc cărți studenții?

Există studenți exemplari. Nu aș mai face meseria asta dacă nu aș vedea oameni care ar lua nota 10, cum am luat eu acum 30 de ani”.

Puteți spune cu mâna pe inima că după ce termină Facultatea de Jurnalism știu să facă o știre?

O mare parte dintre ei da. Pentru că ceilalți nu învață. Sau nu sunt destul de destoinici. Toți cei care au început jurnalismul că profesie nu au devenit Marius Tucă. Cred că mulți dintre ei își doresc să apară pe video sau să își creeze vlog sau blog, și mai puțini să lucreze în presă scrisă”.

Instituțiile noastre au și o colaborare. Există un contract-cadru de practică realizat, inițiat chiar de mine cu Aleph News și cu Mediafax, și am avut o studentă recent și a fost plăcută s-a integrat, scria bine, și după o săptămâna s-a retras pentru că nu i-a plăcut ce scrie sau nu a fost pe gustul ei structura și modul de a interacționa în cadrul redacției. Noile generații au un anumit mod de independență și sunt mult mai critice. Nu spun dacă este mai bine sau nu. Să lucrezi cu Mediafax și Aleph News este un lucru de prestigiu și de dorit”.

Partenerii noștri