• În 2020, pe Google au fost accesate căutări alarmante ce au legătură cu violența domestică, conform unui studiu recent
  • Rezultatele cercetării au arătat că a existat o creștere a căutărilor de pe Google de la 31 la 106%, în categorii precum „neajutorare”, „nesiguranță”, „deznădejde”, violență”, „precaritate”

Katerina Standish, director adjunct și lector la Centrul Național pentru Studii de Pace și Conflict ((NCPACS) de la Universitatea din Otago, Noua Zeelandă, a condus un studiu pe care l-a denumit „COVID-19, sinucidere și feminicid: cercetare rapidă folosind fraze de căutare pe Google”. Lucrarea a fost publicată în Jurnalul de Psihologie Generală.

Astfel, autoarea a observat două situații dramatice, despre care se vorbește insuficient pe timp de pandemie: sinuciderea oamenilor și feminicidul sau crima împotriva femeilor.

Ce au arătat rezultatele studiului

A analizat căutările de pe Google din SUA în 2020 și le-a împărțit în câteva domenii de interes:

Recomandări

MUSIC HEALS THE SOUL
CE RESTAURANTE SUNT PREMIATE ÎN SUA?
LIMERANȚA ASCUNDE PROBLEME DIN TRECUT
TU CÂT TIMP PETRECI PE TELEFON?
TU BEI CAFEA? IATĂ CE AR TREBUI SĂ ȘTII
  • Nesiguranță
  • Deznădejde
  • Neajutorare
  • Violență
  • Precaritate

Rezultatele au arătat că a existat o creștere a căutărilor de pe Google de la 31 la 106%, în toate categoriile de mai sus.

În 2020, în ceea ce privește violența intenționată de către bărbați, pe Google a fost accesată căutarea „cum să-ți controlezi partenera” de 165 de milioane de ori, în creștere cu 67% față de anul 2019.

Căutarea „cum să lovești o femeie astfel încât nimeni să nu știe” a fost accesată de 165 de milioane de ori, fiind o creștere de 31% comparativ cu 2019, iar fraza „o voi omorî când va ajunge acasă” a fost căutată de 178 de milioane de ori, în creștere cu 39% față de anul precedent.

„Mă bate tot timpul” a fost căutat pe Google de 320 de milioane de ori în timpul pandemiei, în creștere cu 36% față de 2019.

În schimb, fraza „am nevoie de ajutor, el nu o să plece” a fost căutată de mai mult de 1,22 miliarde de ori, marcând o creștere de 95% față de 2019.

„Când cineva caută un termen care să arate intenția de a face rău fizic unei femei, avem nevoie să luăm imediat măsuri. Este nevoie de finanțatori și de lideri din industrie care sunt dispuși să găsească metode eficiente de a preveni astfel de cazuri”, a explicat Ted Bunch, cofondator al unei organizații de advocacy.

Partenerii noștri